Festa Major d'Estiu

La Festa Major d'Estiu, el primer cap de setmana de juny, commemorativa del vot de Sant Andreu en relació a un fet considerat miraculós succeït el 1651 quan una epidèmia de pesta atacà la vila i el poble invocà el sant patró, el qual va sortir escollit 3 vegades. Així doncs, es va determinar fer solemne festa el dia 4 de juny i, a partir de llavors, la pesta va anar cessant.

D'entre els molts actes populars destaca una arrossada popular que es fa el dissabte als jardins de l'Hort d'Iglésies amb espectacle inclòs; el diumenge, se celebra l'Homenatge a la Vellesa, la cercavila popular amb la presència de la Banda de música, els gegants i els nans, diables i balls populars. Per la tarda, a la Plaça Major se celebra la diada castellera tot i no tenir colla pròpia.

El seguici festiu ha tingut uns gegants (gegantons, en realitat) centenaris fins al 1998, que van ser substituïts per uns de nova factura, el Pòlit i la Madalena, que representen un tupiner i una plegadora d’avellanes, respectivament (Sant Hipòlit és el patró dels terrissaires i “per Santa Magdalena, l’avellana és plena”). Els acompanyen sis nanos, restaurats recentment; i des del 2000 la Colla de Diables ha afegit al seguici una bèstia de foc, el Diabló, una rèplica gegantina del minúscul insecte (Curculio Nucum) que ataca les avellanes en gra.

 

Concert de "Els Pets" + "Les que faltaband" + "Whiskey dust"

3 de juny - Obertura de portes a les 21:00h

Pàrquing de la zona escolar

 

"El Pot Petit" en concert - Gira "Vull cantar i vull ballar"

6 de juny - Obertura de portes a les 19:00h

Pàrquing de la zona escolar

 

Enllaç per comprar les entrades pel concert del 3 i del 6 de juny:

https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntament-de-la-selva-del-camp

 

Baixada d'enginys

Dissabte 4 de juny - 18:00h - Carrer de la Botànica

 

Inscripcions als enginys 2022 fins a l'1 de Juny de 2022:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRezH2izyTKZ0dje2OeDlQT_y3MFVq2GSTiknzVkGyh3TQ6g/viewform

Arxius adjunts
/sites/default/files/pagina/arxius%20adjunts/programa-festa-major-estiu-2023-3.pdf