La Fira

La Fira 2022 es celebrarà els dies 29 i 30 d'octubre.

La Fira, consolidada a partir del privilegi reial de Ferran el Catòlic el 1503, es celebra el darrer cap de setmana d'octubre. Antigament, el primer dia de Fira sempre començava pel dia de Sant Simó i Sant Judes, el 28 d'octubre.

El 22 d'octubre de 1559, el Consell va determinar que per la fira, els objectes de palma, com cabassos o senalles, s'ubiquessin a la plaça del Portal de Sant Antoni, i és per aquest motiu que actualment se la coneix com a plaça de la Palma. Els objectes de fusta s'havien de situar al portal o plaça de la Carnisseria. 

El 1612 el Consell especial va determinar que la fira duraria 15 dies consecutius.

Al que tradicionalment era un certamen multisectorial, s'hi ha afegit, des de 2003, la recreació del mercat medieval, on el casc antic esdevé una recreació medieval i atraccions mecàniques i venedors ambulants situats a la Plaça d'Europa. Durant el cap de setmana s'organitzen múltiples activitats com conferències, exposicions, representacions teatrals, exhibició de productes artesans, demostracions d'oficis tradicionals, jornada de portes obertes... La Fira esdevé un espai on les entitats de la vila mostren el resultat de les seves activitats.