Festa Major d'Hivern

La Festa Major dedicada al patró de la vila, Sant Andreu apòstol, s'escau pels voltants del 30 de novembre (l'últim cap de setmana) i els actes públics com ara teatre i balls acostumen a fer-se en espais tancats, ja que tal i com diu la dita popular: "per sant Andreu pluja, neu o fred molt greu".

La tronada i el repic de campanes de l’Església de Sant Andreu anuncia, puntual a les 10 del matí, el dia del patró de la Selva del Camp i la crida a missa. Com mana la tradició, el 30 de novembre les autoritats i entitats del poble s’apleguen davant la Casa de la Vila. Des de la plaça Major, avancen en comitiva fins l’Església de Sant Andreu on el rector oficia la Missa Major, a les 11 del matí. La missa arriba al seu final amb el tradicional besamans al braç de Sant Andreu, reliquiari obrat per Bernat Maymó el 1626. Tot plegat, acompanyat del cant dels Goigs de Sant Andreu.

En acabar la missa, la festa torna al carrer amb el seguici popular amb la colla de diables, els gegants i els balls tradicionals: el patatuf, cercolets, bastons, valencianes i gitanes.