Gastronomia

En termes gastronòmics, la Selva no es caracteritza per cap plat específic, però sí, en canvi, per les matèries primeres com és el cas dels fruits secs i, sobretot, l’oli d’oliva.

La producció d'avellana, des de la baixa Edat mitjana, ha estat important fins al punt que en les darreres dècades havia arribat a ser, pràcticament, un únic conreu de l'agricultura local. Molt apreciada ha estat sempre la varietat negreta. Les avellanes i derivats es comercialitzen amb les denominacions Coselva i Infrusec depenent de la cooperativa.

Destacar l'oli d'oliva, comercialitzat per la cooperativa Coselva amb el nom Antara, que ha aconseguit guardons com el de millor oli de l'estat espanyol (1999) o medalla d'argent del 1r Saló professional internacional d'olis d'alimentació (París, 2003). La cooperativa l'Avellanera aporta al mercat l'oli de D.O. Siurana Silvaurum.

El romesco, salsa pròpia, particular i única del Camp de Tarragona que, segons alguns historiadors, vol dir menjar de Roma, és apreciat a la Selva gràcies als elements bàsics d'immillorable qualitat.

La cultura de la Setmana Santa que es viu intensa i tradicionalment a la vila ens ha portat també una particular gastronomia que gira, sobretot, entorn a les varietats dels plats de bacallà, consum típic de la quaresma (bacallà amb carxofes, espinacs amb cigrons), o el d'aquesta llepolia feta amb llet d’ametlla coneguda com a menjar blanc.

Les llonganisses i botifarres selvatanes han tingut sempre molta prèdica i darrerament dels obradors han sortit innovacions com la llonganissa d'avellana.

Així mateix, les coques amb recapte , amb llonganissa, amb pebrot o amb ceba dels forners locals són molt apreciades. Finalment, l'orxata d'avellana serà una beguda apta per a refrescar .