La Selva del Camp descobreix l’escultura pels 850 anys de la carta de població

Dg, 25/10/2015

La Fira 2015 de la Selva del Camp s'ha inaugurat aquest dissabte, de la mà de les autoritats, encapçalades per l'alcalde de la vila, Jordi Vinyals, i el regidor de la Fira, Josep Masdéu. Enguany, la personalitat convidada encarregada de donar el tret de sortida ha estat el President del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer. Tots tres han destacat el llegat històric d'una Fira que ha crescut amb els anys , no només en la seva tradició de mercat medieval, sinó també amb propostes paral.leles nascudes del poble i que permeten posar en valor el teixit associatiu selvatà.

Precisament, la inauguració de la Fira ha vingut marcada per un acte assenyalat: la descoberta de l'escultura commemorativa dels 850 anys de la carta de població , obra de l'artista local, Florenci Andreazini. El monòlit consta d'una base de pedra basta i punxonada, una peça superior també de pedra  en la qual s'hi poden llegir diverses inscripcions d'acord amb els punts cardinals; tot plegat, culminat per una gran estructura vertical de ferro amb els anys de la carta de població (1.165 i 2.015) disposats de manera combinada.  L'obra escultòrica s'ha situat entre el Raval de Sant Pere i el carrer Major, d'on fa pocs mesos es va retirar  la darrera creu franquista de la Selva.

Durant la jornada de dissabte també ha quedat inaugurada l'exposició que commemora els 30 anys de la Colla de Diables de la Selva del Camp, instal.lada al Castell de Paborde i que es podrà veure durant un mes.Els tastos de caves, vins i vermuts , la cercavila dels Ministrers de l'Aixada  i l 'espectacle medieval de llum, foc i pirotècnia, han culminat el primer dia de la Fira de la Selva del Camp.

Per últim, durant tot el cap de setmana, els selvatans  (empadronats al poble i majors de 16 anys) estan cridats a escollir la nova bandera del poble.