La Fira la Selva torna al carrer amb més d’una vintena d’actes

Dt, 13/10/2015

Del dissabte 24 d'octubre al diumenge 25, el programa del Fira 2015 omplirà de gom a  gom el carrers de la Selva de Camp. La inauguració ofical tindrà lloc el dissabte, a les 11 del matí, amb la concentració de les autoritats i les entitats al Castell de Paborde. A dos quarts de 12 del migdia tindrà lloc un dels actes més especials de la Fira amb la descoberta del monolit commemoratiu dels 850 anys de la carta de Repoblació de la Selva. L'escultura en qüestió ha estat elaborada per l'artista local Florenci Andreazini.

Del dissabte també destaca la conferència "Catalunya, origen dels escumosos", a càrrec de l'enòleg i propietari de cellers AT Roca, Agustí Torelló. La xerrada s'acompanya amb un tast de vins. Després d'una cercavila pels volts de la una del migdia, amb el grup Els Ministrers de l'Aixada, aquests protagonitzaran l'espectacle "Món de dracs" a la plaça del Portal d'Avall.

El col.lectiu d'El Taller Coworking també tindrà un protagonisme especial i, com a novetat d'enguay, oferirà xerrades i sessions de networking. Tancarà la jornada de dissabte el grup "Excalibu", amb un lluït espectacle de foc i artifici, que culminarà ambun sopar i ball a l'Ateneu.

Ja diumenge, a dos quarts  10 del matí, tindrà lloc la cronopujada a peu al Puig d'en Cama, amb sortida des d'Els Molins; el cros escolar, a les 10 del matí, al camp de futbol; i la conferència i tast "Camp de Tarragona: bressol del vermut", a càrrec d'Oriol Manyé, enòleg i propietari del Vermut Medusa de la Secuita. El mateix diumenge a les 7 de la tarda, el grup de teatre selvatà "La Moixera" representarà una obra a la Defensa Agrària.

Entre els actes paral.lels cal mencionar la visita teatralizada a l'Hort d'Iglésies pel Centre d'Estudis Selvatans (CES) i, durant els dies de la Fira, hi haurà les portes obertes a l'Ajuntament en commemoració del 200 aniversari de la donació de l'edifici al poble selvatà per part de la família Montserrat.

 

A continuació podeu consultar tots els actes de la Fira, que tindrà lloc el proper 24 i 25 d'octubre:

DISSABTE 24 D'OCTUBRE

A les 11 del matí CONCENTRACIÓ DE LES AUTORITATS I ENTITATS AL CASTELL DE PABORDE

La fira serà inaugurada per l'Il.lustríssim Sr. Martí Carnicer Vidal, President del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

A 2/4 DE 12 INAUGURACIÓ DEL MONOLIT CONMEMORATIU DEL 850 ANIVERSARI DE LA CARTA DE REPOBLACIÓ DE LA SELVA DEL CAMP.

Escultura de Florenci Andreazini

12:30 Conferència i Tasts de vins

'CATALUNYA ORIGEN DELS ESCUMOSOS' a càrrec d'Agustí Torelló Sibill, enòleg i propietari del 'Cellers AT Roca' de Sant Sadurní d'Anoia. Elabora vins tranquils i vins escumosos sota l'empara de la DO Penedès, i vins negres a la DO Montsant.

 

3/4 d'1 Cercavila amb el grup Ministrers de l'Aixada, pels carrers de la fira.

A les 5 de la tarda Cercavila per la fira recollint personal fins arribar a la pl. del Portal d'Avall i començar amb l'espectacle per ex. 'Món de dracs' pel gup els Ministrers de l'Aixada.

17:30 Presentació

18:00 Xerrada al Castell Club working

19:00 Networking

18:00 Conferència i Tasts de vins a Sta. Llúcia

'OLLER  DE MAS VITICULTORS DES DEL SEGLE X' a càrrec de Frank Margenat, propietari del celler, ens explica la història del castell i de la seva família, propietaris del castell des del s.X. Tastarem els vins que fa de la DO Pla de Bages.

19:30 Confrència i Tasts de vins a Sta. Llúcia

'PRIORAT I MONTSANT: VINS DEL PRIOR I VINS DE LA BARONIA' a càrrec de Sergi Montalà, somelier i propietari d'estones Vins-Vins de Mas Sersal, farà una aproximació als vins de la DO Montsant i DOQ Priorat, des de l'època Cartoixana fins a les nostres èpoques.

A les 9 del vespre a la plaça de les Pletes:

El grup Excalibur, foc i artifici!

A les 10 del vespre SOPAR I BALL A L'ATENEU

 

DIUMENGE 25 D'OCTUBRE

A les 8 del matí a l'Hort d'Iglesies XX Trobada de MOTOS ANTIGUES

9:30 del matí

11a. cronopujada a peu al puig d'en Cama

Sortida desde Els Molins

Organitza: Club excursionista Arítjol

A les 10 del matí al camp de futbol

XVII CROSS ESCOLAR

Al voltant de la 1 del migdia, entrega de trofeus i medalles

A partir de les 12 del migdia concerts de música medieval a càrrec del Cor de noies de l'Escola Municipal de Música.

12:00 Font del Castell

12:15 Pl. Major

12:30 Pl. Portal d'Avall

Aprox. d'11 a 12 cercavila dels Ministrers de l'Aixada pels carrers

12:45 Conferència i Tasts de vins

'CAMP DE TARRAGONA: BRESSOL DEL VERMUT' a càrrec d'Oriol Manyé, enòleg i propietari del vermut Medusa de la Secuita, explicarà l'història dels vins medicinals i vins aromatitzats, típics de l'època medieval, i farà un tast de diferents tipus de vermuts que elabora.

A les 1:30 Des de Portal d'Avall cercavila dels Nanos fins a la plaça St. Andreu on es faràuna ballada amb gegants i Nanos

A les 5 de la tarda Cercavila per els Ministrers de l'Aixada a fi de festa per a nens amb el conte de l'Encanteri de la princesa Sibil.la a la plaça del Portal d'Avall.

A 2/4 de 7 de  la tarda al Castell: Recepció i benvinguda als nounats i nouvinguts a la Selva del Camp.

A les 7 de la tarda teatre a la Defensa Agraria pel grup de teatre selvatà 'La Moixera': NO ET VESTEIXIS PER SOPAR

Altres actes de la fira:

A les 11 del matí visita teatralitzada a l'Hort d'Iglesies pel Centre d'Estudis Selvatans (CES)

Durant els dies de la fira hi haurà portes obertes a l'Ajuntament en commemoració del 200 aniversari de la donació per part de la família Monsterrat al poble de la Selva de l'edifici.

També es commemora els 850 anys de la carta de repoblació a la Selva del Camp.